Пътуващата изложбата „Пазители и традиции“ на ФРГИ гостува в село Победа

До средата на август 2015 г. Народно читалище „Зора – 1990 г.“, село Победа ще бъде домакин на пътуващата изложба „Пазители и традиции“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Официалното откриване ще се състои на 28 май от 10:30 часа в лекционната зала на читалището. Изложбата включва 20 снимки на фотографа Радич Банев на тема традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина. Фотографиите са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от ФРГИ в рамките на едноименната програма.

След откриването от 11 часа ще бъде представен филмът „Където свършва пътят“ на Иван Николов. В него участват представители на организациите подкрепени по програма „Живо наследство“ 2014 г.

С откриването на изложбата стартира отбелязването на 25-та годишнина на читалище „Зора – 1990 г.“, с. Победа. Ето и цялата програма на празничното честване в село Победа.

Четвъртък, 28.05.2015г.

В лекционна зала на Читалището

10.30 ч. Откриване на Пътуваща фотографска изложба - „Пазители и традиции"

11.00 ч. Прожекция на филма „Където свършва пътят“ - оператор Иван Николов

Петък, 29.05.2015г.

В лекционна зала на Читалището

10.30 ч. Представяне на фото изложба -„Пазители и традиции"

11.00 ч. Прожекция на филм „ДЕЦАТА И ЕВРОПЕЙСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО” ПО ПРОЕКТ „ЕВРОПА В МОЯ ЖИВОТ”

30.05.2015г.

На лятната естрада на площад ПОБЕДА

10.30 ч. Изложба на рисунки - „ПОБЕДА В БАГРИ”

Фото изложба – „Сграден фонд”, „Самодейност” ,„ДЕТСКО АРТ СТУДИО ” и „Работа по проекти”

Откриване на етнографска сбирка

Празничен концерт с участието на самодейни състави и детски творчески колективи

До момента пътуващата фотоизложба е представяна в Кюстендил, София, село Бистрица и село Пожарево и е видяна от повече от 700 посетители в различните населени места. След село Победа изложбата „Пазители и традиции“ на Радич Банев и филма „Където свършва пътят“, ще бъдат представени пред жителите на село Бърдарски геран. Филмът и изложбата са част от програма „Живо наследство“ 2014 на ФРГИ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

На снимката: Самодейци от НЧ „Зора – 1990 г.“, село Победа