ФРГИ и „Партньори-Кюстендил" представят изложбата „Пазители и традиции"

Проект на: Фондация "Работилница за граждански инициативи"
Кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани, ще научите от изложбата "Пазители на традициите".

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ представя изложбата „Пазители и традиции“ на фотографа Радич Банев. Двайсет снимки, представящи забравени традиции, обичаи, празници и фестивали от миналото на българина.

Фотографиите са вдъхновени от 20-те проекта, подкрепени тази година по програма „Живо наследсто“ на ФРГИ. Всеки един от проектите цели съхраняването на културното наследство от всички райони на страната. Подробна информация за тях ще намерите в новия сайт на фондацията - виртуален музей „Живо наследство“.

Идеята е изложбата да бъде представена в различни български градове. Официалното откриване се състоя на 5 декември от 18:30 часа във фоайето на Общински драматичен театър, град Кюстендил. Там жителите и гостите на града, могат да разгледат фотографиите до края на декември. Поканени са всички, които търсят отговор на въпросите: кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани.

Заповядайте!

Вход: Свободен